Kuchnia domowa w Korei. Galeria

Kuchnia domowa w Korei. Moje kulinarne umiejętności póki co, są ograniczone do kilkunastu dań i dodatków (tak będę pisać o banchan, 반잔). Część dań wykonuję od podstaw, część z półproduktów, choć mam ochotę nauczyć się ich przyrządzania. Dlatego pewnie motywy będą się powtarzać. W sklepie już mnie rozpoznają, bo zawsze kupuję szpinak, cukinię i tofu, czasem dorzucając jakieś grzyby, cebulę i ziemniaki. A nie… może to jednak wygląd mnie wyróżnia…?

  • Kimbap

    W piknikowym wydaniu.

  • Japchae

    Lubię. Chociaż trochę roboty z tym daniem jest.

  • Bibimbap

    Trzeba było zutylizować sałatę – zazwyczaj nie jest składnikiem tego dania.

  • Yubuchobap

    Czyli przyprawiony ryż w kieszonkach z tofu.

  • kuchnia domowa w korei

    Kimbap

    Kolejna odsłona.

Zostaw odpowiedź

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany.